Reparatie en Restauratie

Antiek

U bent bij Meubelstoffeerderij J. Wolters ook aan het goede adres voor al uw antiek restauratie. Denkt u aan het restaureren van het houtwerk van kasten, tafels, banken, stoelen en veel meer. Bijvoorbeeld bij verkleuring of krassen/beschadigingen.

Ook verstevigen en lijmen wij al het antieken houtwerk. Bijvoorbeeld wanneer de eetkamerstoel of de tafel wankelig of niet meer stevig staat.

Verder restaureren wij antieken klokken. Vanaf het houtwerk, de buitenkant maar ook de binnenkant. Denkt u aan het uurwerk, tandwielen, wijzers en meer.

Voor al uw antiek vragen of restauraties bent u dus bij Meubelstoffeerderij J.Wolters aan het goede adres.

Afbeelding-023

Meubels

U kunt bij ons terecht voor het repareren van meubels, denkt u dan aan het vastzetten van de poten of (rug)leuning, singelbanden, de nosagveer, het verstevigen van de romp en het houtwerk van het meubelstuk.

j-wolters-nl-20221029-3

Meubelstoffering

Stof

Wij kunnen uw fauteuil of bank een opzienbarende verjongingskuur laten ondergaan. Nadat het binnenwerk vakkundig is gerestaureerd, krijgt het meubel een splinternieuwe bekleding die jarenlang meegaat. Een tweede jeugd voor uw favoriete meubel, in dezelfde vertrouwde stijl of met een compleet nieuwe look.

j-wolters-nl-20221022-8

Leer

Vaal, versleten, krassen of verschoten door zonlicht? Wij herstellen de kleur en maken uw leren meubelen weer dusdanig dat u deze weer jaren met veel plezier kunt gebruiken. Het leer behoudt zijn vertrouwde uitstraling en souplesse. Het is een ambachtelijk vak waarbij elk meubel met heel veel zorg en aandacht wordt behandeld.

j-wolters-nl-20221030-1

Deze bank voorzien van een leerbehandeling en de zittingen voorzien van een nieuwe Pantera vulling. Zoals u wel kunt zien zijn de zittingen weer als nieuw door de vulling en de nieuwe verflaag.

Bies, Riet en Rotan

Iedereen kent ze wel, de mooie stoelen met een zitting van riet of bies. Stoelenmatten – het maken van rieten en biezen of rotan stoelen is een prachtig ambacht.

Is uw stoelzitting versleten? Of is het vlechtwerk losgeraakt? Meubelstoffeerderij J.Wolters repareert uw rieten, biezen of rotan-meubel vakkundig, zodat u er nog jarenlang plezier van kunt hebben. Als stoelenmatter hebben wij een jarenlange ervaring!

Kunstleer (Skai)

Vaal, versleten, krassen of verschoten door zonlicht? Wij herstellen de kleur en maken uw kunstleren meubelen weer dusdanig dat u deze weer jaren met veel plezier kunt gebruiken. Het kunstleer behoudt zijn vertrouwde uitstraling en souplesse. Het is een ambachtelijk vak waarbij elk meubel met heel veel zorg en aandacht wordt behandeld.

j-wolters-nl-20221030-12a

Wij restaureren ook meubels van de bekende merken:

Diversen

Bies en Riet vlechtwerk

Stoelen matten (bekleden met riet of biezen) is een van die oude vakken die tegenwoordig weinig nog door professionele stoelenmatters beoefend wordt. Alle vlechtwerk gebeurt handmatig, wat de kwaliteit ten goede komt. Voor zowel reparatie als restauratie kunt u een beroep doen op ons.

Stoelen met een rieten of biezen zitting zijn tijdloos. Is uw stoelzitting versleten? Of is het vlechtwerk losgeraakt? Meubelstoffeerderij J.Wolters repareert uw rieten of biezen meubel vakkundig, zodat u er nog jarenlang plezier van kunt hebben. 

Als stoelenmatter hebben wij meer dan 25 jaar ervaring. Niet voor niets bieden wij, bij normaal gebruik, op deze diensten 5 jaar garantie!

Houtworm behandeling

Bij houtwormoverlast in uw huis of bedrijf begrijpen we dat u direct actie wenst. Wij van Meubelstoffeerderij J. Wolters hebben ruime ervaring met houtwormbestrijding.

Middels een inspectie maken we een bestrijdingsplan en daar passen we de werkwijze op aan. Zo wordt de houtwormbestrijding resultaatgericht, effectief en zorgvuldig uitgevoerd. Met veilige en goedgekeurde middelen bestrijden we de bron van het probleem.

Door houtworm in een vroeg stadium te herkennen kunt u schade aan uw meubels en houten constructies tot een minimum beperken. Houtworm kunt u herkennen door gaten en holen in uw houtwerk. Als u dit in uw houtwerk aantreft, dan is de kans groot dat er houtworm aanwezig is in het hout.

Meubel reiniging

Een stoffen bank reinigen, het lijkt misschien wel een onbegaanbare opgave. Niets is echter minder waar. Heeft u een hardnekkige vlek in uw bankstel? Of is hij met de tijd zijn mooie kleur verloren? Wij van Meubelstoffeerderij J.Wolters zorgen ervoor dat uw bank weer vuilvrij wordt en er weer prachtig uitziet.

Door middel van dieptereiniging halen wij alle lichte en zware vlekken uit uw stoffen bekleding. Daarbij krijgen uw meubels en tapijt een langdurige beschermlaag! Ook voor leren meubels kunt u bij ons terecht.

Opvulwerk

Wij vullen ook uw meubelstuk op of wanneer nodig voorzien wij het meubelstuk van een hele nieuwe vulling. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bankstel weer een goed zitcomfort te geven. De juiste oplossing is afhankelijk van de bestaande zitkussens en uiteraard van wat u het fijnste vind zitten.

Meubelstoffeerderij J.Wolters heeft een heel groot assortiment aan nieuwe vullingen waar u uit kunt kiezen. Van polyether en koudschuim tot aan pantera.

Afhankelijk van uw keuze kunt u weer lang vooruit met uw bank.

De klant is altijd koning, en daarom kunt u ook zelf kiezen. Vult u liever alleen de zittingen op of kiest u ervoor om ook de rugkussens mee te nemen? Wij helpen en adviseren u met het vinden en kiezen van de juiste vulling naar uw smaak.

Bij Meubelstoffeerderij J.Wolters krijgt u altijd het juiste advies.