Bies en Riet vlechtwerk

Stoelen matten (bekleden met riet of biezen) is een van die oude vakken die tegenwoordig wienig nog door professionele stoelenmatters beoefend wordt, wij hebben ondertussen meer dan 25 jaar ervaring op gedaan. Alle vlechtwerk gebeurt handmatig, wat de kwaliteit ten goede komt. Voor zowel reparatie als restauratie kunt u een beroep doen op ons.

De grondstoffen, zowel de biezen als het riet, zijn kwaliteitsvolle natuurproducten, daarmee zijn we in staat om een hoogwaardig resultaat af te leveren. De zoutwater bies, die men onder meer aantreft in Noord-Nederland, groeit in gebieden waar men brakwater aantreft, een combinatie van zout en zoetwater. Het vlechten met riet, wat een geheel andere technische vaardigheid vereist, mag zeker niet verward worden met rotan.

Vlechtwerk beperkt zich niet tot het bewerken van rieten of biezen zittingen van een stoel, ook krukjes, fauteuils, tafels of bankstellen zijn uitstekend geschikt voor renovatie of restauratie.

Heel wat mensen bezitten prachtige oude meubelen, waarvan het vlechtwerk misschien wel eens aan vernieuwing toe is. Wij geven u graag vrijblijvend alle advies.